This is a 15th edition piece of a cookbook, written in 1910 for a domestic science school in Amsterdam. I found it in my favourite thrift store. A book for basic cooking. The (no butter, no oil) recipe for 'ontbijtkoek' (breakfast cake) was so basic, that the loaf was in the oven in 5 minutes. The house smelled delicious and so tasted the cake. A different, but lookalike, recipe can be found
here.
Ik heb de editie/druk van mijn moeder, 9de, en schoonmoeder, 11de, nog altijd en kijk er regelmatig in voor ouwerwetse recepten!
ReplyDeleteYvonne
Wat een leuk recept. Ben benieuwd waarmee je de 'Dubbelkoolzure soda' mee hebt vervangen. Heb er nog nooit van gehoord.
ReplyDeleteJenneke,
ReplyDeleteDubbelkoolzure soda is bak(ing)soda. Ik haal het altijd bij de toko, maar er zijn ook supermarkten waar het te krijgen is (oranje pakje). Baksoda is het hoofdbestanddeel van bakpoeder, dus ik denk dat het daarmee ook wel lukt.
Bedankt voor de tip!
ReplyDeleteGroetjes.
Die ligt bij mijn moeder :-) Een enorme pil, met vreselijke plaatjes...maar wat een naslagwerk!
ReplyDelete