Two questions...

...with an attached give-away. First I'm looking for a theme for my daughters birthday-party in march. She will turn 6. It will be held in the castle pictured on the left. We have the chance to do so, because my mother is a volunteer over there. What could be a nice theme, fitting the location? Tips (no princesses), please! The other question: we're going to spend a long weekend in Maastricht soon. With the whole family. Where should we spend time with the kids, where do we lunch, have dinner or shop? The best suggestions to these questions will be honoured with a handmade booklet.
The give away is closed. The notebooks are going to Josh and Cerise.

31 comments:

Anonymous said...

de middeleeuwen, ridders en jonkvrouwen, geesten en spoken, het liegebeest,...

Patricia said...

Wat mij heel leuk lijkt is een ALICE IN WONDERLAND PARTY! :)

http://www.alice-in-wonderland.net/mad-tea-party-ideas.html

Craftcherry said...

I was going to say a Victorian tea party...but I love the Alice in Wonderland Mad Hatter Tea Party much better!! I also love that you are trying to stay away from a princess party.

Sabrina said...

Is 'het huis Anubis' een hit bij jullie thuis? Je zou iets in die spannende enge sfeer kunnen doen. Niet te spannend natuurlijk, maar het past wel bij de omgeving. En er is wel wat van te vinden op het internet.

Ook kun je een soort van mysteriefeestje doen. Dat ze in dienst zijn van een bureau en een mysterie (verdwijning van iets heel belangrijks ofzo) moeten oplossen. (de dief is verstopt in het kasteel en moeten ze zoeken) Ze krijgen een dossier met allemaal informatie en aanwijzingen en via een walkie talkie kunnen ze met het bureau (jij) contact houden en zien of ze op de goede weg zijn.

Josh said...

Maastricht is voor mij een makkelijke vraag, ik woon er namelijk...
Mijn dochter (8) vindt het heel leuk om bij café sjiek te eten in de pietersstraat en het is ook erg lekker. Lunchen bij café zuid, ook een favoriet. Het Natuurhistorisch museum is altijd een hit, door de stad wandelen over de muren is toppie. Het bonnefanten is leuk als je niet te lang blijft, dan is de toren erg fijn voor kinderen om te bezoeken en de galm te horen.
Misschien een kijkje nemen in de carnavalswinkel op de markt, daar is nu een uitgebreid assortiment. Verder kan ik je nog meer vertellen, als je het leuk vindt... en wil ik besluiten met te vertellen dat ik al een tijdje je blog volg en het erg inspirerend vind.

Kaylovesvintage said...

how old is your little girl
guess a Unicorn party, would be fun

Kaye Prince said...

I have never been to Maastricht, so for those questions I have no answer. But for the birthday part theme, I was thinking either a Medieval type celebration - you could have foods that the kids could eat with their hands, and there could be crafts like the girls could make cone-style headdresses with a piece of material flowing from the point - or you could have a scavenger hunt style party where they have to find things in the castle. Maybe something based on C.S. Lewis's Narnia series could work too.

Hanne said...

Zijn het allemaal meisjes of zijn er ook jongens die komen meevieren?
Ik dacht eerder aan een griezelfeestje, met heksen (allemaal een zwarte hoed op, een glanzende cape om, een bezem bij, ...) en spoken. Een soort Halloween. Is het de bedoeling dat er ook gegeten wordt? Want dan kan je vieze namen geven aan het eten: spinnenpoten, muizenstaarten, kikkerbillen, ...
Een zoektocht door het kasteel, om dan ingrediënten te zoeken voor heksensoep, lijkt me ook wel leuk.

Anonymous said...

Een minstreelfeestje? Robin Hood? Dochter wilde eigenlijk een prinsessenfeestje maar houd ook erg van elfjes dus toen werd het een elfenprinsessenfeestje en hebben we gewoon allemaal elfendingen gedaan ).

Anonymous said...

Hoi,
Wat dacht je van een middeleeuws eetfeestje? Je kunt een kleine speurtocht in elkaar draaien waarbij de kinderen steeds een ingredient van het te maken eten moeten zoeken. Het makkelijkst is misschien een snoeptaartje ofzo, er zijn vast wel leuke middeleeuws getinte namen te bedenken voor zo'n taart. Omdat je moeder de weg weet in het kasteel weet zij ook vast leuke verstopplekken. Kindjes van 6 kunnen al heel goed zelf iets maken (zonder stroom of vuur!). Ik denk aan cakejes die je met suikerwater kunt versieren met beestjes die je knipt van eetpapier. Draken, uiltjes, zoiets.
Ook leuk: zakjes (knapzakjes?) maken en daarmee een speurtocht houden. Aan het eind van de tocht heb je je lunchpakketje bijelkaar gespeurd. Je kun pakjes drinken beplakken met kasteelachtige plaatjes, koejjes van te voren versieren. En er ook een doe-dingetje bij doen, bijvoorbeeld een fluitje waarmee ze een middeleeus concertje kunnen geven. Nou, hoeplijk inspireert dit je een beetje.
O ja, borduren kan ook leuk zijn, dat deden de deftige dames natuurlijk in die tijd, en naaien.
Fijn feestje gewenst!

Sonja

l.y. said...

Oooh! Dragons and other mythical creatures! :)

veerle said...

Tip voor Maastricht : etentje in chalet Bergrust, ligt eventjes buiten het centrum
(www.bergrust.com) Ik vind het er supergezellig ! Best wel reserveren, maar je vindt alle uitleg op de site.
Ook leuk is een bezoek aan de grotten en de leuke wandelingen op de St. Pietersberg.

veerle said...

waar je ook echt naartoe moet in Maastricht : de Selexyz boekhandel in de Dominicanerkerk ! Héél leuk.

Judith said...

Misschien kun je een wereldreis-feest doen? Ik weet niet wat voor ruimtes je tot je beschikking hebt in het kasteel? (Onwijs gaaf trouwens, die locatie!) Maar als je van meerdere ruimtes/gangen gebruik kunt maken, kun je misschien verschillende landen/werelddelen aandoen. Op reis dus, met z’n allen. Denk aan een high-tea in Engeland, een cowboy/indianenspel met bbq (hamburgertje ofzo) in Amerika, kangaroo-racen in Australie, hoela-dansen in Hawaii en een drakenspel in China. En misschien kun je er dan een soort opdracht/speurtocht aan verbinden. Bv dat ergens in het kasteel een elfje/prinses/schat opgesloten/verstopt zit, die ze moeten redden/vinden. En dmv opdrachten waarbij ze de wereld over gaan, komen ze steeds een stukje verder en uiteindelijk is daar dan de prinses/schat/oid. Als je het idee uitgewerkt wilt zien of je bent überhaupt op zoek bent naar spelletjes, moet je het even laten weten, ik heb een heeeeeeeele dikke map vol. :)

Ik heb je blog trouwens van de week pas ontdekt en ik ben helemaal fan! Hoop dat mijn dochtertje ooit ook zo aan de knutsel gaat! :)

Unknown said...

A medieval style banquet might be nice. Maidens and Knights.

Cotton Kiwi said...

Hi. Love that castle. How lucky is your daughter to have her 6th birthday party there? I just asked my 6 year old daughter what kind of party she would have in that castle and she said a witch party with magic spells and lots of wands with swirly bits on. It made me smile that she said that as I was thinking Harry Potter when I saw the castle. Good luck with the party. 6 year olds are so much fun!

m. said...

How magical! Even if you stay away from princesses, you could stick with fairy tales. For example, you could have a Hansel and Gretel theme and have different scavenger hunts (bread crumbs) to end up at a ginger bread making area (candy house) and they could work in pairs. Or Red Riding Hoods and Grandmothers vs. Wolves Hide and Seek Game where the Hunter can rescue you if you are caught. Non-Disney heroes are still very cool.

madebykk said...

In zo'n mooi kasteel is het toch super om op schattentocht te gaan. Een speurtocht door het kasteel om telkens nieuwe aanwijzingen te vinden en uiteindelijk de schat te vinden.

Greta said...

Wat een fantastische locatie! Ik zou het thema laten aansluiten op de historie van het kasteel, bv. de tijd waarin het gebouwd is, degene die het heeft bewoond etc. Datgene eruitpakken waar je het meest mee kan en dat dan zo basic mogelijk vormgeven. Succes en geniet van de voorpret :)

Anonymous said...

thema: Addams family meets Pippi Langkous?

Perzik said...

Kulderzipken of een koning van Katoren feestje. Daar kun je ook opdrachten aan koppelen.

Anonymous said...

Naast de grotten kun je ook een ondergrondse rondwandeling door de kazematten maken. En als je een bezoekje aan de Pietersberg maakt dan is Fort St. Pieter ook leuk om eventje rond te struinen. De ENCI opgravingen op het plateau zijn ook erg indrukwekkend (bij Chalet Bergrust nog een stukje verder naar boven rijden). Eten kun je overal wel lekker in Maastricht. Mijn favorieten stekjes zij het Knijpke en de Clinique. Veel plezier!

Groetjes van een maastrichtse

Bea said...

How about a spooky "The Monsters" party. The kids could come dressed as vampires, freeky monsters, witches, Mummies etc. You could decorate with fake spider webs, some green lighting.
I am sure any party at a castle would be a lot of fun!

Anonymous said...

hmm, overmorgen heb ik hier een indianenfeest, maar dat past misschien niet in een kasteel. We maken kartonnen-doos paarden en we zoeken in het bos naar indianenveren waar ze pannenkoeken mee kunnen verdienen.
Oh my god, ik heb nog werk besef ik net...

Anonymous said...

Hi, as we had princesses party last week, I´m tired of anything too girly and pink. I´d suggest Friendly Ghosts Party in this Castle oder Little Whitches in the enchanted castle... Or medieval knights and maidens and Kings an Queens....

And I LOVE the Alice in Wonderland Suggestion!

Have fun in Maastrich, I´ve never been there.

Bye, Kati

Anonymous said...

ja schattenjacht duh!

in de stijl van de zevensprong vroeger, dat vond ik altijd zo spannend...

Lila Lime said...

Ik zou een aantal bij elkaar passende activiteiten bedenken en die verspreiden over het kasteel.
Maak een soort van high tea, compleet met mooi servies en etageres. Hier kun je petit fourtjes als taartjes doen en lekkere koekjes en engels drop e.d.
De meeste meiden vinden het fantastisch servies te beschilderen. In aansluiting op de high tea beschildert iedereen een leuk kommetje of een beker. Je moet het wel zelf daarna even in de oven hebben maar ze hebben zo'n leuk aandenken aan het feestje daarna.
Tussendoor laat je ze zelf spelen. In zo'n fantasievolle omgeving hoef je zelf niet veel te verzinnen. Ze kunnen hun energie kwijt. En ik denk dat met bovenstaande dingen een dagdeel is gevuld.
Veel plezier.

Sarah said...

I think either medieval, or court jester, or a Royal ball. You could make a cake out of Rice Krispy treats molded into a castle shape decorated with candy. either a large castle for all to share or mini castles that each child could decorate them selves.

Judith said...

Oh, een kasteeltaart is inderdaad ook leuk! Ik kreeg vroeger ook altijd van die mooie taarten! Een zwembad, mijn leeftijd, mijn broertje idd een keer een kasteel. Heb het taartenboek nog, geweldig!

Victoria said...

I wanted to send you a note to be sure you received my email when your stamps arrived. I replied to the email on your notecard, but as I haven't heard was worried I came across as ungrateful. I do hope you received it, but if not they were very well received and have been well used. I love the clogs, they're beside my bed - it was all very thoughtful.

V

Josh said...

Heel erg bedankt voor je leuke boekje, het heeft een plaatsje gekregen in mijn dagelijkse tas, voor de snelle schetsen.