In season

When they start growing, they grow fast. What to do with so many courgettes? We like to eat them from the grill (sliced, oil on both sides, grill until they're brown and soft, sprinkle with balsamic vinegar, salt and pepper, eat warm or cold) or cooked (cook 20min in water, press liquid out between two plates, cut in thick slices, spinkle with garlic oil, salt, pepper and basil, you'll be amazed). When we can't handle the quantity we put them in the freezer. In slices or as soup (bake 1 onion in olive-oil until soft, add 2 sliced cougettes, a small potato, 1 cube of vegetable stock and 1 l water, cook for 20 min and blend). This soup is a perfect base for different variety's: with creme fraiche, dill and salmon or with pasta, dried tomatoes and fresh italian herbs or with smoked chicken and mushrooms or....

8 comments:

Jantiene said...

De bramen, druiven, tomaten en komkommers hangen in grote hoeveelheden rijp te worden in mijn minimoestijn. En nu gaan we op vakantie! Hoeveel rijpe tomaten liggen er straks op de grond als we thuis komen? De rest blijft nog wel twee weekjes hangen. Heb je tips voor het inmaken van heel veel druiven?

Josh said...

Je kan courgette, geschild in de blender doen en dan als vocht gebruiken in muffins, of als de helft van het vocht in pannenkoeken de andere helft melk. Heerlijk en gezond!

Mireille said...

go to www.foodgawker.com and search zucchini and you will find some great recipes for zucchini bread, zucchini pasta.... YUM!!

blandina said...

Cut your zucchini in cubes, toss in flour and fry in oil till cooked, about 8 minutes. Drain excess oil, add a sprinkle of salt: easy, quick, delicious and...fattening!
Buon appetito
Blandina

Maryvonne said...

courgette-cake is ook heerlijk! Gewoon de wortel in wortelcake vervangen door de courgette.
@Jantiene, ik maak van grote hoeveelheden druiven altijd sap: de druiven koken in een bodempje water en dan door een zeef. Met geleisuiker maak je van dit sap ook lekkere druivengelei.

Brigit said...

Ook lekker: samen met beefgehakt, champigons, twee eieren en 125ml creme fraiche in een hartige taart stoppen. Probeer het vocht voordat je er de eieren/creme instopt zoveel mogelijk te verwijderen. De taart boven op dichtvouwen. Bakken voor 30 a 40 minuten tot het 'golden brown' is. En dan serveren met witte rijst en koude kappertjes. Dat laatste dateert van mijn zwangerschapsgravy maar nog steeds lekker. Ook bij de kids !

Work and process Indie-ish.nl said...

Bij ons groeien de courgette ook ontzettend hard! Ik wist niet dat je ze in kon vriezen. Ook maar eens proberen. Wij maken er ook meestal soep van. Erg lekker! Courgette lasagna is ook niet verkeerd =)
Succes!
Groetjes,
Marieke

Ilona said...

Bedankt voor alle lekkere ideetjes met courgettes!