Another treasure

Looking in my stock for crochet needles for a certain project I came across this basket. My mother found it on a flea-market years ago. Must have been a busy time when she gave it to me, because today I discovered that I had never looked closely at the contents. A lot of crochet needles, a small weaving tool for repairing clothes and . some very old parisian embroidery patterns. But I'm wondering what the flower-shaped tool was/is used for. Do you know? The picture on the right reminds me of a site called Things Organized Neatly. A place of recognition :D.

7 comments:

lightbluegrey said...

mooie kleuren bij elkaar!

boomie said...

Geen idee over die bloem, maar wat een schat heb je daar!

aracne said...

Lovely treasure, I do love those vintage tools.

Maaike said...

Geen idee, ik denk aan een draadsnijder of zo, maar ik zal het eens voorleggen aan de oma van mijn man, die is 94 en heeft héél lang geleden de modevakschool gedaan... Als zij het niet weet kom ik er ook niet achter denk ik.

Ballee said...

Prachtige foto's van een supervondst. Wauw! Ik ken het bloemding niet, maar mijn vermoeden: voor quilting? Een mal om af te tekenen?

Marian said...

Wat een geweldig mandje..
Ik zou ook niet weten waar die bloem voor is, nooit gezien
Maar wat een 'schat' heb je gekregen, zo leuk om naar te kijken

twink said...

Hoi je kunt met die bloem (die heeft bij zo'n klapper waar je abonnee van kon zijn/ goed handwerken of zoiets (zal het navragen()(pompomeffect
als je hem op een trui legt bijvoorbeeld, dan kun je om de blaadjes heeft draad steken en dan als het helemaal omwikkeld is , knip je middenop de blaadjes de draadjes door en dan heb je een versiering van een bloem op je kleding.
op de handwerkmarkt in Bunschoten /hoogland krijgen we er ook elk jaar een stel en ook de klappers waar het in staat. (eerste weekend van september)
help me maar herinneren dat ik nog eens reageer.
groetjes twink hoeksema