Back in time

Last weekend we went to a historical open air museum. I didn't expect much, because I never heard anyone talk about it, but it was a big surprise. They rebuilt houses from the stone age till the renaissance. You can see how people lived and what they did back then. Many crafts were shown. J. was fascinated by the black smith (a doctoral candidate in real life) and tried spinning wool herself. Sword fighting, dressing up, making candles, playing old games and drinking herbal tea, cooked on a woodfire, were other activities. We have a new favourite museum!

5 comments:

Helmi said...

Leuk, zijn wij jaren geleden ook met de kinderen geweest.
grt, Helmi

noflik nifelje said...

Ik vind zulke activiteiten ook altijd erg genieten! Vorig jaar zijn we in een kasteel in Luxemburg geweest. Ook helemaal oude stijl en oude gebruiken. Ook leuk voor de kinderen om te zien waar het allemaal mee begonnen is en hoe mensen een tijd terug leefden.
Fijne dag!
Petra

Anonymous said...

wat er ook kan:
http://schoonesaecken.blogspot.com/2007/06/weekend-middeleeuwen.html
het is inmiddels al weer wat jaartjes geleden, maar het was een onvergetelijk weekend!

Imke (af en toe meelezend):-)

Heidi said...

Gaaf he! Ook mijn favoriete museum. De school van de meiden is er ooit heen geweest als schoolreis en de ouders protesteerden heftig omdat het geen pretpark was. De kinderen zijn nog nooit zo enthousiast van een schoolreis teruggekomen. Ik geniet van alle ambachten die daar in het licht worden gesteld. Ik hoop er ooit eens een weekend door te brengen en dan ook te koken en slapen in dat prachtige dorp midden in een drukke stad!

XO Heidi

Peti said...

Op de basisschool van mijn kinderen gingen ze ook naar dit museum. Na 8 jaar noemden ze dit uitstapje als eerste van de leukste activiteiten. Ik heb je berichtje doorgestuurd naar een vriendin die vrijwilligster is in het museum. Ze vinden het heel fijn om je stukje te lezen.