What ink do you use on fabric?

Inspired by the shape of last posts' weaving I made two eraser-stamps. And printed them in two colourways on two types of fabric. Unfortunately the ink is not permanent. I'm still looking for the perfect ink for stamp and linocut printing on fabric. Any tips?

8 comments:

Anonymous said...

Hoi,

Ik stempel niet zo vaak op kleding/stof, maar ik gebruik dan meestal textielverf. Dat rol ik dan op bv. aluminiumfolie dun uit (met een linoleumroller) en gebruik dat als "stempelinkt". Doe altijd eerst een proeflapje om te kijken of het resultaat is wat ik in gedachte heb.
Ik maak er niet een hele lap met patroontjes van dus misschien niet geschikt voor wat jij er mee wil doen?

Succes, het ziet er al leuk uit!

Groetjes,
Manon

Helmi said...

Hoi Kristel,
Je hebt textielverf van verschillende merken. Soms gebruik ik de 'decorfin textile' van talens. Luvo en javana zijn ook wel fijn. Dit zijn inkten en als je daar dan een binder bij doet kun je je eigen kleur maken. Meestal gebruik ik de verf waar ik ook mee zeefdruk! Succes.

byPetra said...

Hoi Kristel,

Ik gebruik StaZon stempelinkt op stof, dit loopt niet uit, en volgens de verhalen overleeft het zelfs 40 graden wassen. Het wassen heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar de decoraties op de stof houden goed.

Groetjes, Petra

li-lisette said...

ik gebruik textielverf van trapsuutijes http://www.trapsuutjies.com/index.php
in combinatie met een soort stempelkussen (daar te bestellen, maar kun je ook goed zelf maken met een stukje heel dun schuimrubber)

Ja-Ni-nA said...

Heel leuk!

Jesse said...

I use waterbased silkscreen ink for textiles. Either rolling it onto the stamps with a sponge roller, or spreading it on a piece of felt to make a stamp pad.

shibbie said...

Mooie dingen maak je toch!
Ik ben heel tevreden over versacraft stempelinkt...
groetjes, shibbie

Annemieke said...

Welke stempelinkt heb je gebruikt die niet blijft zitten, want ik ben juist op zoek naar stempelinkt voor op stof die uitwasbaar is.
groetjes Annemieke