Upcycling

Our local thriftstore has numorous atlasses on the shelves. I know they even throw them in the paper pin once in a while, because there are too many. I bought one last week (€0,50!). And needed just one page to make this map-washi tape, map-labels and two tiny map-envelopes. All found via Pinterest. There are many pages to go, so I'm open to suggestions on how to use this paper.

9 comments:

vlinderachtig vliegbeest said...

Ik heb het papier met (zonnenbloem of arachide)olie behandeld, dan wordt het een beetje doorschijnend.
En heb er toen een soort lampion van gemaakt.
Maar die was voor verbetering vatbaar..!

Marloes said...

Bedankt voor de tips, ik moest ook maar eens bij de kringloop langsgaan :). Zelf zou ik het leuk vinden als kaftpapier voor een dummy, die kunnen wel wat opfleuring gebruiken.

VANMARIEKE said...

Een vlaggetjes of rondjesslinger natuurlijk! :)

ziezo said...

Heel leuk idee! Slingers of papaieren lantaarntjes zijn ook leuk. Deze lantaarn (http://ziezokenya.blogspot.com/2012/06/lantern-folding.html) of een Waldorf Ster lantaarn zouden erg mooi zijn.

Anco den Dekker said...

Maak er bankpasmapjes (of creditcard-, of cadeaucardmapjes) of etuis! Je steekt het papier in een "glasheldere, plastic L-map" (kantoorartikel) en naait daarvan een mapje of etui. Zie bijv. http://avanav.blogspot.nl/2012/02/plastic-en-papier.html over de kleine mapjes en het voor 23/6 geplande log over etuitjes.
Lijkt me erg leuk om dat met papier uit een atlas te doen!

Ruby Murray said...

Danke Val ... for linking to my Washi tape tutorial, and also sorry for my poor poor Dutch language knowledge x

keetje knutsel said...

Hoi Ik zag eens op het freubelweb een mandje gevlocgten van oude landkaarten, zag er erg leuk uit !

groetejs Petra

Monique said...

Wij zijn nog van de oude stempel en maken foto-albums. Deze zijn behalve vol met foto's ook vol met de tekeningen die de kinderen onderweg maakten en allerlei andere tijdens vakantie opgedoken zaken. Een geprint fotoboek haalt het er echt niet bij, deze zijn veel leuker !! Voor (op) de kaft hebben wij ook oude atlaskaarten en soms landkaarten gebruikt en hier en daar ook in het album zelf.

Anonymous said...

Ik vind het weer geweldig bedacht,misschien moest ik er maar een paar (atlassen) achterhouden!! Misschien met een witte sterke achterkant er ansichtkaarten van maken?
Yvonne