Garden gifts

It's always a surprise what you will find in the vegetable garden coming home from holidays. This is what happens when you leave a courgette plant (zucchini or squash?) unattended for two weeks. From nothing to about 40 cm of lenght. Far too large to prepare a sophisticated dish. But still fine for preserving in vinegar, sugar and spices. I used this recipe in Dutch, but here's a similar recipe in English too. For more courgette-inspiration, because they keep growing, you can look at this list by Martha Stewart.

3 comments:

CĂ©line said...

Bij grote courgetten is het heerlijk om ze doormidden te snijden en dan het middenstuk uit te hollen. Dat in stukken snijden en met gehakt en tomaten in blik te braden,Grote stukken courgette even koken en onderin ovenschaal leggen. Rijst koken en mengen met het gehakt mengsel. Gehakt/rijst mengsel eroverheen en een beetje geraspte kaas erover. In de oven en dan als het pruttelt opdienen. Heerlijk en hoef je ze niet weg te gooien of in te maken.

Tante Jannie said...

Haha dat is wel een monsterlijk grote courgette :-) Maar hij zal er toch heus niet minder om smaken. Smakelijk!

Sundays Child said...

I have been using zucchini in cooking with ground beef and ground chicken to make meatballs and patties. It makes the meat moist and flavourful, plus you are consuming another vegetable.

My next idea to try are similar to potato pancakes, but substitute the zucchini. When I was a child, my mother would make chocolate zucchini bread. :-)