Hinderlooper

Traditional painting techniques are in danger of disappearing, because there are no people who know all ins and outs of these detailed crafts anymore. For a moment I thought I personally could save techniques from dying out (I have a talent to easily learn such specific techniques). But since there's neither a typical painting technique in my region, nor have I the patience to keep painting following a strict system, I threw away that idea quickly. Instead I interpreted the figures I saw in this thrift store book to make some new stamps. No patience needed there. Just 10 minutes.

6 comments:

Yvonne said...

Wat een leuk en inspi idee!

juffrouw truus said...

Dat is toevallig, dat boekje heb ik ook. Ik kreeg het van mijn oma, zij heeft vroeger een cursus gevolgd om deze manier van schilderen te leren. Wij woonden in een stadje dichtbij Hindeloopen. Het sigarendoosje dat ze vroeger op deze manier beschilderde gebruik ik voor het bewaren van de handwerkjes die ik op de lagere school maakte.

Groeten van Miranda (die van de kerstengel)

juffrouw truus said...

Wist je trouwens dat DE momenteel servies verkoopt dat is ontworpen door echte Hindelooper schilders? In het stadje zelf is de traditie zeker nog niet overleden. Hindeloopen is ook een mooi stadje om te bekijken en ook een bezoek aan het schaatsmuseum is de moeite waard. Ook was er altijd een grote schuur met tweedehands spullen. Of die er nog is, dat weet ik eigenlijk niet.

BDDesigns said...

Mijn aandacht werd gelijk getrokken door het woord Hindelooper.. Ben zelf namelijk opgegroeid in Stavoren (nu Sneek) de elfsteden stad voor Hindeloopen. (vraag me nu ook af waar juffrouw truus heeft gewoond?) En over die grote schuur met tweedehands spullen, volgens mij is die er nog steeds!

enne, leuke stempels ;)

Bernardine said...

Hihi, ja die grote schuur met 2e hands spullen in Hindeloopen, die weet ik ook. Van een zeilvakantie, want Gelderland is nu mijn leefgebied. En daar is ook het Nederlands Openluchtmuseum en ik weet dat ze daar veel aandacht (willen) geven aan oude ambachten. Dus wellicht kun je daar je hart ophalen?

Bernardine said...

Oja, mooie stempels. Wel goed idee om die oude motieven te doen. Ga ik onthouden!